Nadine’s eenzame strijd

Succes zit in de uitvoer

Nadine heeft een mooie positie als manager van het evenementen team binnen haar grote organisatie. Ze merkt echter dat ze de laatste tijd wat vereenzaamt in haar rol. De event managers in haar team rennen hard, zijn heel gedienstig, doen super mooie projecten, maar Nadine vraagt zich af of dit bijdraagt aan het grotere geheel van de organisatie. Ze wil graag verder, in haar eigen ontwikkeling en wil ook haar team naar een verder (strategisch) niveau tillen.

Ze heeft echter moeite de organisatie in haar ambitie mee te nemen, ze wordt niet goed begrepen. Ze merkt dat ze niet als strategisch wordt gezien, maar meer op het succes van de uitvoer wordt afgerekend. Er wordt geen tijd voor ontwikkeling vrij gemaakt. Ze voelt zich alleen staan in haar ambitie en steeds eenzamer in haar rol.

De eenzame positie van de manager

Uit onderzoek blijkt dat veel managers eenzaam zijn in hun rol. De meerderheid van de managers die wij spreken op bijeenkomsten ervaren dit ook zo. Ze hebben grote ambities, maar lijken in deze ambitie weinig support te vinden. Een artikel op de website van Harvard Business Review bevestigt deze bevindingen. Uit het aangehaalde onderzoek blijkt dat ruim de helft van de managers eenzaamheid ervaart tijdens het werk. De meesten vinden dat dit hun werkprestaties belemmert. Ze denderen maar door, de ambities lijken op de tweede plaats te komen.

Je voelt je minder eenzaam als je je meer terugtrekt

Stop met rennen, ga aan de slag

Als je eraan wilt werken minder alleen te zijn in jouw rol, maak dan tijd vrij in je agenda om aan je ambitie te kunnen werken. Zo krijg je uiteindelijk jouw collega’s en stakeholders gemakkelijker mee.

Dus stop met rennen, trek je terug een ga aan de slag met de volgende stappen:

  • Stap 1: Start met het inzichtelijk maken waar het team afgelopen ja(a)r(en) mee bezig is geweest, welke projecten hebben nou allemaal plaats gevonden. Maar niet alleen welke projecten maar ook voor wie, met welke doelstellingen, hoeveel mensen, tegen welke kosten etc
  • Stap 2: Zet deze activiteiten goed af tegen de ambities van de organisatie of van jouw verantwoordelijke onderdeel
  • Stap 3: Ga met de inzichten en conclusies het gesprek aan met jouw stakeholders, toon de bewijzen van jullie inspanningen op een inhoudelijk en relevant niveau

Herken jij je in Nadine? Voel je je ook af en toe eenzaam? Neem gerust contact met ons op voor de Event Strategy Scan.

Het hoge plan van Nadine

Met Nadine hebben we op basis van haar inzichten duidelijke speerpunten geformuleerd. En wat bleek; haar stakeholders konden het hier alleen maar mee eens zijn. Ze kon de gesprekken met hen naar een hoger plan krijgen en meer focus aanbrengen op haar activiteiten. En het allerbelangrijkste: ze merkt dat ze niet meer alleen staat in haar ambitie. Nadine voelt zich niet meer eenzaam.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven